Pocherad piggvar med beurre blanc och grillad sparris

Tommy Myllymäki 2016

Pocherad piggvar med beurre blanc och grillad sparris

9 ingredienser

Tommys piggvar serverad med vitvinssås och grillad grön sparris. Festligt och gott med få ingredienser!

Ingredienser

portioner
  • 600 g piggvarsfilé
  • smör, till formen
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk grädde
  • 200 g smör
  • 8 gröna sparrisar
  • salt

Till servering

  • potatis, pressad

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form och lägg ned piggvarsfiléerna, slå på 1 dl vitt vin och 1 msk finhackad bananschalottenlök, krydda med salt.
  2. Lägg resterande lök och vin i en kastrull och koka ihop tills 3 msk återstår.
  3. Tillsätt grädde och koka upp. Vispa nu ned smöret i omgångar i såsen så att den tjocknar. Avsluta genom att mixa ihop såsen med stavmixer.
  4. Grilla sparrisen ca 2 minuter på varje sida på grillen, krydda med salt.
  5. Pochera (tillaga i sjudande vatten) fisken i ugn eller under lock på grillen tills den har en innertemperatur av 48 grader.
  6. Servera fisk med sås och sparris samt pressad potatis.