Plommon i rom

Plommon i rom
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Plommon i rom

6 ingredienser

Plommon i rom som serveras med sockerkaka.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

  • 2-3 l plommon
  • 1 l strösocker
  • 75 cl mörk rom
  • glasburk

Till servering

  • 1 bit färdig sockerkaka
  • 1 vaniljglasskula

Gör så här

  1. Dela plommonen och kärna ur dem.
  2. Varva plommon och socker i en väl rengjord glasburk, packa tätt men tryck inte sönder frukten. Häll på rom så att det täcker.
  3. Förslut locket och vänd glasburken upp och ned några gånger.
  4. Fyll på tills glasburken tills är full igen och toppa med rom.
  5. Förvara i kyl och vänd upp och ned på glasburken varannan dag de första 2 veckorna.
  6. Lagra i 2 månader och njut med glass och sockerkaka!