Picanha

Picanha
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Picanha

13 ingredienser

Receptet på picanha med teriyakistekt mango, ris och starka bönor är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

portioner
  • 600 g picanha
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 1 mango, skalad
  • 2 dl ris, färdigkokt
  • 2 dl färdigkokta svarta bönor
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 habanero, finhackad
  • 2 msk chilisås
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 16 romansallad
  • salt, att smaksätta med
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Stek picanha biten, salta, peppra och låt köttbiten vila i folie eller
  2. smörpapper.
  3. Skär mangon i skivor och stek dem gyllenbruna, häll på teriyakisåsen.
  4. Blanda bönorna med chilisås, habanero, limesaft och finhackad vitlök.
  5. Smaksätt med salt.
  6. Skär köttet i skivor.
  7. Vid servering- fördela ris på salladsbladen, bönröran ovanpå och toppa med kött och mango.