Picanha

Picanha
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Picanha

13 ingredienser

Receptet på picanha med teriyakistekt mango, ris och starka bönor är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 600 g picanha
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 1 mango, skalad
  • 2 dl ris, färdigkokt
  • 2 dl svarta färdigkokta bönor
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 habanerofrukt, finhackad
  • 2 msk chilisås
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 16 romansalladsblad
  • salt, att smaksätta med
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Stek picanha biten, salta, peppra och låt köttbiten vila i folie eller
  2. smörpapper.
  3. Skär mangon i skivor och stek dem gyllenbruna, häll på teriyakisåsen.
  4. Blanda bönorna med chilisås, habanero, limesaft och finhackad vitlök.
  5. Smaksätt med salt.
  6. Skär köttet i skivor.
  7. Vid servering- fördela ris på salladsbladen, bönröran ovanpå och toppa med kött och mango.