Päron flaugnarde

koket.se
Päron flaugnarde
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Päron flaugnarde

11 ingredienser

1 h

Mitt köks goda franska päronkaka med kardemumma. Severas med konjaksgrädde.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kaka
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör, smält

päron

  • 0,5 citron, skalet av
  • 10 kardemummakärnor

Till servering

  • grädde, vispad
  • 3 msk cognac
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda ingredienser till smeten spara 3 msk smör till päronen
  2. Mortla kardemumman, blanda ned citronskal.
  3. Skär päronen och panera dem i smaksättningen ringla över 3 msk smält smör
  4. Baka de smaksatta päronen i ugnen så det mjuknar till, ca 175 grader i 10 minuter.
  5. Slå smeten i en ugnsform, se till att päronen är jämnt fördelade.
  6. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
  7. Vispa grädde.
  8. Servera och strö florsocker över.