Örtkryddad lax i foliepaket

Örtkryddad lax i foliepaket
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Örtkryddad lax i foliepaket

13 ingredienser

Örtkryddad lax i foliepaket med sommargrönt och citronsmör. Paketen går utmärkt att tillaga på grillen, lägg nära glöden. Tillagningen går snabbare i grillen, efter ca 10 minuter kan ni öppna ett och se om laxen är klar.

Ingredienser

portioner
  • 4 port fryst laxfilé
  • 2 knipplökar
  • 4 knippmorötter
  • 0,5 blomkål
  • 1 citron, saft och skal
  • 200 g smör
  • peppar
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 kruka körvel
  • 0,5 kruka gräslök
  • bakplåtspapper
  • aluminumfolie

Gör så här

  1. Tina laxen.
  2. Skala morötterna och skär alla i tunna stavar. Skär löken på samma sätt. Fortsätt med blomkålen, skär tunt där med.
  3. Gör smöret genom att blanda rumstempererat smör med skal och saft från en citron. Fortsätt med salt och peppar.
  4. Strimla ner alla örter grovt och blanda dem på skärbrädan.
  5. Gör laxpaketen, ta ett ark bakplåtspapper och placera den tinade laxbiten mitt i. Fortsätt med morötter, lök och blomkål, fördela så att det finns lika mycket grönsaker till samtliga paket. Salta och peppra.
  6. Gör laxpaketen, ta ett ark bakplåtspapper och placera den tinade laxbiten mitt i. Fortsätt med morötter, lök och blomkål, fördela så att det finns lika mycket grönsaker till samtliga paket. Salta och peppra.
  7. På med två rejäla klickar smör samt färska strimlade örter.
  8. Vik sedan ihop bakplåtspappret runt laxen. Lämna plats för luft men se till att kanterna är täta och inget kan komma in eller ut. Fortsätt sedan med att slå in paketet tätt i aluminumfolie.
  9. Baka sedan paket i ugnen på 175 garder i ca 15-17 minuter. Ta ut ett paket och kolla så att laxen är färdigbakad.
  10. Öppna paketen och toppa med några vackra örter.