1,3 kg fläskkarré (eller fläsksida, minst 20 % fett på köttbiten)
5 g fänkålsfrö
2 klyftor vitlök
50 g vitt vin
50 g vatten
ca 20 g salt
ca 8 g peppar
1 fänkål
120 g rucolasallad
1 citron
2 dl crème fraîche
0,5 kruka timjan
salt
peppar
Gör så här
Skölj fjälstret under rinnande vatten, både i och runt om. Låt sedan ligga i kallt vatten.
Skär ner köttet i mindre bitar, mal sedan färsen grovt. Se till att köttet är kallt när du gör det.
I en bunke - blanda mortlade fänkålsfrön, riven vitlök, vin och vatten. Smak av med salt och peppar. Blanda den malda färsen med smaksättningen.
Trä fjälstret på korvmaskinen, trä upp allt på pipen. Dra fram ca 10 cm fjälster, men undvik att knyta. Snurra ihop tarmen längst ut, men släpp ut eventuell luft först. Börja sedan att mata färsen, hjälp till med båda händer men se till att färsen packas i. Inte för kompakt så den spricker, utan tillräckligt så den håller ihop. Gör korvarna cirka 10-12 cm långa, snurra sedan några varv och fortsätt med nästa.
Låt korvarna vila i några timmar innan de ska tillagas. Om du grillar, grilla korvarna försiktigt och långsamt så de inte spricker. Det går bra att steka långsamt i stekpanna och i ugnen. När korven fått fin yta och är tillagade rakt igenom är den redo att ätas.
Fänkålssallad
Skär fänkålen i tunna stavar, riv över skalet samt saft från en citron, salta och blanda med creme fraiche. Tillsätt ruccola, hackad timjan samt peppar. Servera med nygrillad korv!