Laxburgare med fänkål- och äppelslaw

koket.se
laxburgare
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Laxburgare med fänkål- och äppelslaw

13 ingredienser

15 min

Urgoda laxburgare med vitlök och grön chili. Servera med en fräsch slaw på fänkål och äpple.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax (eller färs)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 grön chilifrukt, finskuren med kärnhus
  • 1 ägg
  • 1-2 msk barbequesås
  • salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 1 rött äpple, med lite sötma, rivet med skal
  • 1 citron, skalet av
  • 1 dl dill, finskuren
  • 2 dl matyoghurt
  • salt

Gör så här

  1. Blanda lax med ägg, vitlök, chili, barbequesås och salt.
  2. Forma fina biffar och stek dem ca 1,5- 2 minuter på varje sida på hög värme.
  3. Rosta bröden.
  4. Blanda samman yoghurt med dill, fänkål, citronskal och äpple, smaka av med salt.