Laxburgare med fänkål- och äppelslaw

36 röster
15 min
4

Urgoda laxburgare med vitlök och grön chili. Servera med en fräsch slaw på fänkål och äpple.

Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 600 g lax, färsk eller färs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 grön chili, finskuren med kärnhus
  • 1 ägg
  • 1-2 msk barbequesås
  • salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 huvud fänkål, tunt hyvlat
  • 1 rött äpple med lite sötma, rivet med skal
  • 1 citron, skalet av
  • 1 dl dill, finskuren
  • 2 dl tjock yoghurt
  • salt

Gör så här

  1. Blanda lax med ägg, vitlök, chili, barbequesås och salt.
  2. Forma fina biffar och stek dem ca 1,5- 2 minuter på varje sida på hög värme.
  3. Rosta bröden.
  4. Blanda samman yoghurt med dill, fänkål, citronskal och äpple, smaka av med salt.
24 februari 2014
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept