Lammytterfilé med jordärtskocka

koket.se
Lammytterfilé med jordärtskocka
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Lammytterfilé med jordärtskocka

9 ingredienser

30 min

Lammytterfilé med jordärtskocka, kalvfond och hjortron.

Se fler recept från

Mitt kök

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g lammytterfilé
  • 500 g jordärtskocka, skalade
  • 200 g färska hjortron (eller frysta)
  • 4 kvistar rosmarin
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vinäger
  • 50 g smör
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Stek lammyterfileérna gyllenbruna i smör tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin.
  2. Ta upp lammytterfileérna, lägg dem i folie och låt vila i 10 minuter.
  3. Tillsätt kalvfond och vatten i stekpannan och låt koka upp.
  4. Skiva jordärtskockorna och lägg i dem i pannan.
  5. Koka dem mjuka och tillsätt hjortronen och en klick smör. Salta ev.
  6. Skiva upp köttet och servera jordärtskockorna och såsen till.