Kyckling i långpanna med feta och oliver

koket.se
Kyckling i långpanna med feta och oliver
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kyckling i långpanna med feta och oliver

11 ingredienser

ca 45 m

Ugnsstekt citronkyckling i långpanna med fetaost, tomater och oliver. God och lättlagad kyckling med smaker från Medelhavet!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 8 tomater
  • salt
  • peppar
  • 100 g oliver
  • 4 knipplökar
  • 2 citron (saften av den ena, skalet från båda)
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 dl olivolja
  • 200 g fetaost

Till servering

  • 4 port couscous

Gör så här

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Dela tomaterna och tillsätt till kycklingen. Salta och peppra, blanda runt.
  3. Fortsätt med att skära oliver och lök tillsätt till resten. Riv skalet från båda citronerna samt saften från en citron till blandningen.
  4. Hacka rosmarin fint och blanda ner tillsammans med olivoljan. Blandningen får gärna stå och marinera medan ungen blir varm. Slå upp allt i en ugnsfastform, placera tomaterna ovanpå kycklingen.
  5. Baka sedan hela 175 grader i ca 30 minuter tills kycklingen är helt klar. Testa genom att skära i en bit innan det är dags för servering.
  6. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen. När kycklingen är helt klar, ta ut den ur ugnen och toppa med fetaost. Servera din ugnsstekta kyckling med couscous.