Köttbullar med blomkål

Köttbullar med blomkål
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Köttbullar med blomkål

12 ingredienser

Köttbullar med blomkål, kryddpeppar och tomat- och jordnötssås.

Se hur man lagar rätten

här

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 20 köttbullar, färdiga el. hemgjorda
  • 0,5 blomkålshuvud, små buketter
  • malen kryddpeppar, från kvarn
  • 4 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 dl jordnötter, salta
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 msk soja
  • 2 msk rörsocker
  • salt, att smaksätta med
  • rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Hetta upp rapsolja i en kastrull och tillsätt tomaterna.
  2. Låt dem få ordentligt med färg och tillsätt lök, vitlök, jordnötssmör, hackade jordnötter, och råsocker.
  3. Puttra såsen i några minuter och smaksätt ev med salt.
  4. Stek köttbullar och blomkål med mycket kryddpeppar, häll på såsen och låt puttra under lock tills köttbullarna är genomkokta.