Köttbullar med blomkål

3 röster
4

Köttbullar med blomkål, kryddpeppar och tomat- och jordnötssås.

Se hur man lagar rätten

här



Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 20 st köttbullar, färdiga el. hemgjorda
  • 0,5 st blomkålshuvud, små buketter
  • Kryddpeppar från kvarn
  • 4 st färska tomater
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 dl jordnötter, salta
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 msk soja
  • 2 msk råsocker
  • Salt att smaksätta med
  • rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Hetta upp rapsolja i en kastrull och tillsätt tomaterna.
  2. Låt dem få ordentligt med färg och tillsätt lök, vitlök, jordnötssmör, hackade jordnötter, och råsocker.
  3. Puttra såsen i några minuter och smaksätt ev med salt.
  4. Stek köttbullar och blomkål med mycket kryddpeppar, häll på såsen och låt puttra under lock tills köttbullarna är genomkokta.
28 mars 2012

Fler goda recept