Kokt mandelpotatis med Sandefjordssmör

Kokt mandelpotatis med Sandefjordssmör
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kokt mandelpotatis med Sandefjordssmör

6 ingredienser

Sandefjordssmör, en god sås med anjovis, dill och crème fraiche som här serveras till kokt sparris- eller mandelpotatis. Jättegott som tillbehör till kokt torsk!

Ingredienser

portioner
  • 600 g sparrispotatis, med borstat skal
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 50 g ansjovis
  • 4 msk gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, skiva i grova skivor.
  2. Koka upp grädde och crème fraiche, vispa ned smöret.
  3. Finhacka anjovisen och vispa ned i såsen.
  4. Lägg upp potatisen på tallrikar och toppa med sås och gräslök.