Hel fisk på grillen

koket.se
Hel fisk på grillen
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Hel fisk på grillen

11 ingredienser

30 min

Lägg en hel fisk på grillen! Citron, persilja, dragon och vitlök passar att smaksätta med. Servera med potatismash med lagrad ost.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 hela foreller
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dragon
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 4 klyftor vitlök
  • 600 g färskpotatis
  • 4 salladslökar
  • 100 g smör
  • 100 g lagrad ost, riven
  • salt

Gör så här

  1. Koka färskpotatis i saltat vatten.
  2. Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfrön, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och grid in på insidan av fisken, salta först och skär tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper i genom värme. Fyll fiskarna rikligt.
  3. Låt sedan gilla ca 5-7 minuter på varje sida under lock.
  4. Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med den nygrillade fisken.