Hasselnötspanerad fisk med morotssallad

0 röster
20 min
4

De flesta av oss äter för lite fisk, men efter att ha lagat denna goda rätt kommer du vilja äta fisk hela tiden! Torsk panerad med hasselnötter serveras med morotssallad och kokt potatis.

Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1-2 dl hasselnötsmjöl
  • 600 g vit fisk (tex MSC-märkt torsk) i 4 portionsbitar
  • 2-3 stora morötter
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 citron, saften och skalet
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 1 kruka dill
  • salt
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 600 g potatis

Gör så här

  1. Skala, dela på mitten och koka potatisen. Riv moroten grovt och lägg i en skål, fortsätt med fint riven pepparrot och salta sedan.
  2. Häll av eventuell vätska från moroten och blanda runt med yoghurten. Tillsätt rivet citronskal
    och saft samt fint hackad dill.
  3. Salta fisken på båda sidor och panera sedan fisken i hasselnötsmjöl runt om. Stek sedan fisken i både olja och smör på medelvärme. Stek fisken i 3-4 minuter på varje sida.
  4. När den är tillagad rakt igenom, servera fisken tillsammans med kokt potatis och morotssallad.
17 mars 2014
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept