Hälsolimpa med aprikos och russin

1h 15 min
2 limpor
Spela video Hälsolimpa
Foto: TV4

Tommy Myllymäkis hälsolimpa är ett lättbakat filmjölksbröd som inte behöver jäsa. Servera brödet med keso, pepparrot och rökt skinka som pålägg.

29 augusti 2012
1h 15 min
2 limpor

Du behöver

Hälsolimpa

  • 1 l filmjölk
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1 l grahamsmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl vetekli
  • 0,25 dl torkad aprikos
  • 0,25 dl russin
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1,5 msk brödkryddor

Pålägg

  • 1 litet paket keso
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 tsk dijonsenap
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Rör ihop samtliga ingredienser, börja med de torra ingredienserna, avsluta med sirap och filmjölk.
  2. Skär den torkade frukten och ha i smeten.
  3. Häll upp i två smorda bakformar.
  4. Baka hälsolimporna i ugn 175 grader i ca 1 timme, prova med en sticka att brödet inte är kladdigt.
  5. Medan brödet bakas - gör en smakrik hälsosam röra på keso.
  6. Rör ihop keso, senap och pepparrot.
  7. Servera hälsolimpan med kesoröra rökt skinka.
Kommentera receptet

Fler goda recept