Grovmald korv och tunnbrödsrulle

Grovmald korv och tunnbrödsrulle
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Grovmald korv och tunnbrödsrulle

12 ingredienser

Grovmald korv och tunnbrödsrulle med senaps- och kålsallad samt rostad lök.

Se hur man lagar rätten

här

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 korvar, grovmalda
  • 1 msk blandade gula och bruna senapsfrön
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • blad från 12 brysselkål
  • 2 morotter, grovt rivna
  • 4 tunnbröd
  • 1 dl rostad lök
  • 1 ask ärtskott
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Mortla senapsfröna och blanda med majonnäs, senap och cremefraiche.
  2. Salta och peppra.
  3. Bryt av blad från brysselkålen och koka dem lätt i saltat vatten.
  4. Riv moroten grovt och vänd runt i senapscremen tillsammans med kålbladen.
  5. Stek korven och lägg den på tunnbrödet tillsammans med brysselkålsalladen.
  6. Strö över rostad lök, lägg på ärtskotten och rulla ihop.