Asiatisk nudelsoppa

Asiatisk nudelsoppa
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Asiatisk nudelsoppa

16 ingredienser

45 min

Asiatisk nudelsoppa på hemgjord räkbuljong. Toppas med färska räkor, koriander och grön chili. En het soppa som värmer fint.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 kanelstång (liten bit)
  • 1 stjärnanis
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 citrongräs
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 limefrukt, skalet av
  • 1 tsk fisksås
  • 100 g äggnudlar
  • 1 dl morot, finskuren
  • 1 dl champinjoner, skivad
  • 1 dl sticklök, finskuren
  • 1 dl sockerärtor, finskurna
  • 0,5 dl grön chilifrukt, finskuren

Gör så här

  1. Skala räkorna och spara räkorna till servering.
  2. Fräs räkskal i olja med lök, morot, vitlök, ingefära, fänkål, kanel, stjärnanis, limeskal, lagerblad och citrongräs.
  3. Täck med vatten och låt koka i 30 minuter.
  4. Sila ned vätskan i en ny kastrull och reducera till god smak.
  5. Smaka av buljongen med fisksås och ev pressad limejuice.
  6. Koka nudlarna mjuka i den silade buljongen.
  7. Lägg lite nudlar, morot, sockerärtor, champinjoner, skalade räkor, koriander, grön chili i skålar,
  8. toppa med buljongen! Supergott och hett.