Äppelsmulpaj med flingsalt

koket.se
Äppelsmulpaj
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Äppelsmulpaj med flingsalt

9 ingredienser

40 min

Mumsig och snabb äppelsmulpaj med flingsalt.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner paj

Äpplen

  • 4 svenska äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk strösocker
  • flingsalt

Smulor

  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

Äpplen

  1. Skala äpplena och skär i mindre bitar, krydda med socker, kanel och en liten nypa flingsalt. Lägg i smord ugnsfast pajform.

Smulor

  1. Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa.
  2. Fördela massan över äpplena och grädda sedan pajen i ugn i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.