Allt-i-ett korvgratäng

koket.se
korvgratäng
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Allt-i-ett korvgratäng

12 ingredienser

ca 40 min

Gratäng med smakrik korv, bechamelsås, tomat och blomkål. Enkel att göra och supergod att äta!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g korv (med smak av rökt paprika och chili)
  • 1 blomkål
  • 3 tomater
  • 4,5 dl mjölk
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3 dl cheddarost, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 krm muskot, riven
  • sallad, till servering
  • bröd, till servering

Gör så här

  1. Skär ner blomkål i buketter, skiva tomater tunt, riv ost, hacka gul lök och vitlök fint.
  2. Börja med bechamelsåsen genom att fräsa smör och vetemjöl i en kastrull, gör det under omrörning och se till att det inte tar tar färg eller bränner.
  3. Slå på mjölk och grädde succesivt, den ska binda och tjockna. Låt såsen bubbla under omröring. Smaka av med salt och riven muskotnöt.
  4. Slanta korv och stek den i smör tillsammans med blomkålen. Tillsätt lök i stekpannan och stek på hög värme.
  5. Varva korvfräset, tomater, bechamelsås och ost i en ugnsfastform. Avsluta med lite ost på toppen och baka på 225 grader i ca 15 minuter.
  6. Låt gratängen komma ner i temperatur innan ni äter och servera tillsammans med lite sallad och bröd.