Torsk med glacerade rödbetor

koket.se
Torsk med glacerade rödbetor
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Torsk med glacerade rödbetor

19 ingredienser

20 m

Ugnsbakad torsk med honungsglacerade rödbetor, pepparrots kräm och örtig spenatsallad. Färgglad rätt med mycket smak.

OBS. Tänk på att ugnen inte får vara varmare än 100 grader, då smälter plastfolien.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

rödbetor

  • 600 g färdigkokta rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk smör
  • salt

Torsk

  • 600 g torsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Spenatsallad

  • 50 g babyspenat
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 0,5 citron, skalet
  • olivolja

Pepparrotskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 2-3 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta, peppra och gnid in med olivolja. Täck med plastfolie och baka i ugn på 100 grader tills 45 grader i innertemp.
  2. Klyfta rödbetorna och värm i stekpanna med olivolja. Slå på honung och vinäger och låt koka in. Avsluta med att lägga i smöret och smaka av med salt.
  3. Blanda ingredienserna till salladen.
  4. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Servera rätten så fort torsken är klar.