Torsk med glacerade rödbetor

34 röster
20 m
4

Ugnsbakad torsk med honungsglacerade rödbetor, pepparrots kräm och örtig spenatsallad. Färgglad rätt med mycket smak.

OBS. Tänk på att ugnen inte får vara varmare än 100 grader, då smälter plastfolien.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

Rödbetor

  • 600 g kokta rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk smör
  • salt

Torsk

  • 600 g torsk
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Spenatsallad

  • 50 g babyspenat
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe bladpersilja
  • 0,5 citron, skalet
  • olivolja

Pepparrotskräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 msk färskriven pepparrot
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta, peppra och gnid in med olivolja. Täck med plastfolie och baka i ugn på 100 grader tills 45 grader i innertemp.
  2. Klyfta rödbetorna och värm i stekpanna med olivolja. Slå på honung och vinäger och låt koka in. Avsluta med att lägga i smöret och smaka av med salt.
  3. Blanda ingredienserna till salladen.
  4. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Servera rätten så fort torsken är klar.
19 januari 2015

Laddar fler recept