Torsk med glacerade rödbetor

20 m
4
Spela video Torsk med glacerade rödbetor
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Rödbetor

  • 600 g kokta rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk smör
  • salt

Torsk

  • 600 g torsk
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Spenatsallad

  • 50 g babyspenat
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe bladpersilja
  • 0,5 citron, skalet
  • olivolja

Pepparrotskräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 msk färskriven pepparrot
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta, peppra och gnid in med olivolja. Täck med plastfolie och baka i ugn på 100 grader tills 45 grader i innertemp.
  2. Klyfta rödbetorna och värm i stekpanna med olivolja. Slå på honung och vinäger och låt koka in. Avsluta med att lägga i smöret och smaka av med salt.
  3. Blanda ingredienserna till salladen.
  4. Blanda ingredienserna till såsen.
  5. Servera rätten så fort torsken är klar.
Kommentera receptet

Fler goda recept