Rosmarinstekt fläskfilé med rostad blomkål

25 min
4
Spela video Rosmarinstekt fläskfilé med rostad blomkål
Foto: TV4

Stekt fläskfilé, matvetesallad med rostad blomkål och örtig dressing. Servera som lyxig vardagsmat eller om du vill ha något snabblagat till helgen.

17 februari 2015
25 min
4

Du behöver

Fläskfilé

  • 600 g fläskfilé
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och peppar
  • olivolja och smör, till stekning

Rostad blomkål

  • 600 g blomkål
  • 200 g kokt matvete
  • 0,5 purjolök, det vita
  • salt
  • olivolja

Örtdressing

  • 50 g babyspenat
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk vinäger
  • ca 1 dl vatten
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Skiva köttet. Salta och peppra. Stek på medelvärme med rosmarin, olja och smör ca 2-3 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
  2. Koka matveten enligt anvisningar. Dela blomkålen i mindre bitar. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter, plocka ut när dem fått färg. Blanda upp med kokt matvete och tunt skivad purjolök innan servering.
  3. Mixa alla ingredienser i blender och smaka av med salt och mycket olivolja, späd med vatten till önskad konsistens.
Kommentera receptet

Fler goda recept