Kycklinglår i sötsur dillsås

koket.se
Kycklinglår i sötsur dillsås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kycklinglår i sötsur dillsås

18 ingredienser

30 m

Kycklinggryta med sötsur dillsås serveras med tunt skivade morötter och rädisor samt kokt potatis.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt, peppar och smör, till stekning
  • potatis, till servering
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 lagerblad
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl dill, grovhackad

morotssallad

  • 2 morötter (stora)
  • 1 rödlök
  • 8 rädisor
  • 1 dl babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 4-7 dillvippor

Gör så här

  1. Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Salta och peppra och bryn i smöret. Skiva och fräs med löken mot slutet.
  2. Slå på buljong, grädde och lagerblad. Låt koka ihop och avsluta med ättika och socker. Smaka av
  3. med salt. Lägg i dillen precis innan servering.
  4. Skiva morötter, rödlök och rädisor tunt på mandolin. Blanda upp med övriga ingredienser. Fördela salladen över kycklingen. Garnera gärna med dill.
  5. Servera gärna rätten med kokt potatis.