400 g hallonpuré (frysta och tinade hallon ca 600 g)
110 g ägg [2 st]
100 g äggula [6 st]
130 g strösocker [1,5 dl]
2 limefrukter, färskpressad saft
100 g osaltat smör
Lakritskolasås
lakritspasta (efter smak)
50 g glykos
85 g strösocker [1 dl]
100 g grädde [1 dl]
25 g smör
Garnering
200 g färska hallon
Gör så här
Mördegsbotten
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra 8 pajformar med löstagbar kant, vars sidor mäter 8 cm i diameter ända upp på kanterna, skär sedan bort överflödig deg.
Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter. Ta ut från frysen och grädda pajskalen mitt i ugnen tills dom fått en gyllenbrun färg, i 10-12 minuter. Låt pajskalet svalna i formarna. Smält chokladen och pensla ett tunt lager över hela bottnen som en fuktspärr.
Halloncurd
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa hallonen med en stavmixer och passera sedan purén genom en finmaskig sil så att du får 400 g hallonpure. Rör samman ägg och äggulor i en bunke.
Koka upp puré, socker och limesaft och häll ner i bunken. Blanda och häll tillbaka alltsammans i kastrullen. Sjud på låg värme och under konstant omrörning tills curden börjar tjockna. Ta bort från plattan och häll över i en bunke.
Skär smöret i små bitar och tillsätt det tillsammans med gelatinet. Rör om tills smöret har smält. Låt svalna. Fördela halloncurden jämnt i pajskalen och låt stelna i kylen eller frysen.
Kolasås
Värm glukosen i en tjockbottnad kastrull med lite av strösockret i taget tills allt har smält, rör om mellan varven. Koka sockret tills den fått en fin karamellfärg, häll i grädden lite i taget försiktigt och rör om.
Ta bort från värmen och klicka i smör och flingsalt. Blanda och ställ åt sidan, låt svalna helt. Smaksätt med lakritspasta efter smak. Toppa ett tunt lager över pajen och dekorera med hallon.