Coconut cupcakes

POPULÄRT
koket.se
Coconut cupcakes
Foto: tv4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Coconut cupcakes

18 ingredienser

1 h

Smarriga små cupcakes med smak av kokos. (Det bästa med små bakverk är att man kan äta många fler..).

Vill du göra stora cupcakes så räcker smeten till 13-14 st och då gräddar du dom i 19-20 minuter.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Småmuffins

  • 125 g standardmjölk [1,25 dl]
  • 5 g vitvinsvinäger
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 4 g vaniljsocker [0,5 msk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 3 g bakpulver [0,5 tsk]
  • 2 g bikarbonat [0,25 tsk]
  • 170 g osaltat smör, rumstempererat
  • 180 g strösocker [2 dl]
  • 165 g ägg [3 st]
  • 200 g riven kokos

Frosting

  • 300 g färskost
  • 50 g osaltat smör, rumstempererat
  • 240 g florsocker [4 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • ev 20 g Malibu kokoslikör [2 msk]
  • 100 g riven kokos, att strö över
  • strössel

Gör så här

Småmuffins

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda samman mjölk och vinäger i en liten skål. Sikta ner de torra ingredienserna i
  3. en bunke.
  4. Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. Blanda ner 1 ägg i taget i smörblandningen.
  5. Rör ner de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar. Tillsätt kokosflingorna och blanda tills det blir en slät smet.
  6. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Känn med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

Frosting

  1. Vispa färskost och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på maxhastighet tills det har blivit en krämig och fin frosting. Blanda eventuellt ner likören.
  2. Spritsa på frosting på varje cupcake och strö sedan över kokosflingor och strössel.