Banankaka med valnötter

83 röster
1 h
18 skivor

Övermogna bananer hemma? Baka en ljuvlig banankaka av dem! Roy Fares recept på banankaka är med valnötter, mycket banan och farinsocker.

Visa mer
1 h
18 skivor

Du behöver

  • 240 g vetemjöl, (4 dl)
  • 5 g bikarbonat, (1 tsk)
  • 3 g salt, (1 tsk)
  • 550 g mosade bananer, (ca 4)
  • 120 g smör, rumstempererat
  • 110 g farinsocker, (1,5 dl)
  • 110 g ägg, (2)
  • 60 g valnötter, (1,5 dl)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Smörj en avlång sockerkaksform, 1,5 liter, med smör. Mjöla formens kanter lätt och täck botten med bakplåtspapper.
  3. Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna.
  4. Vispa smör och farinsocker fluffigt i en annan bunke. Vispa ned 1 ägg i taget. Tillsätt de
    mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet.
  5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter. Vänd sedan ur kakan och låt den svalna på galler.
12 november 2014

Fler goda recept