Rigatoni med paprika- och kaprissås

koket.se
Rigatoni med paprika- och kaprissås
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Rigatoni med paprika- och kaprissås

13 ingredienser

20 min

Paolos tomatsås med paprika, kapris, vitt vin och sardeller. Enkel men riktigt god matlagning.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g kort pasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 röda paprikor, sköljda, delade, urkärnade och skurna i små, små bitar
  • 2 tomater, skurna i små bitar
  • 5 sardellfiléer, skurna i små bitar
  • 2 msk kapris
  • 4 msk vitt vin
  • 2 msk persilja, hackad (spara 0,5msk till servering)
  • 20 g smör
  • 1 citron, rivet skal
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten i en stor kastrull.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i löken och låt den fräsa långsamt, i ett par minuter, utan den tar färg.
  3. Tillsätt paprika, tomat, sardeller och kapris och låt alltsammans puttra under lock i ca 10-15 minuter eller tills paprikan känns mjuk.
  4. Lägg ner pastan i det kokande vattnet, ca 8 minuter innan såsen är klar. Koka den enligt anvisningen på paketet.
  5. Tillsätt vin och persilja, koka ytterligare i ett par minuter och blanda sedan ner smör och
  6. citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera pastan med den varma såsen på toppen och med lite persilja strödd över.