Lyxig pasta med oxfilé, salvia och broccoli. Vitt vin, parmesan
och pecorino sätter god smak.
Visa mer
25 min
4
4 portioner
Du behöver
250 g oxfilé
vetemjöl
4 salviablad
250 g broccolibuketter
2 klyftor vitlök
1 torkad peperoncino (chili), smulad
0,5 dl vitt vin
olivolja
1 dl färskriven parmesanost
150 g grovriven pecorino (ost)
persilja
salt och svartpeppar
400 g färsk lång pasta, t ex tornarelli eller tagliatelle
Gör så här
Skär köttet i strimlor, salta och peppra och lägg dem på ett fat med mjöl. Vänd strimlorna i mjölet så att de täcks runt om.
Strimla salviabladen och dela broccolin i små, små buketter.
Häll olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök och peperoncino och hetta sedan upp pannan.
Lägg i och bryn köttstrimlorna i den heta pannan. Lyft sedan över köttet på ett fat och lägg ner broccolibuketterna i pannan. Tillsätt lite olivolja och låt broccolin steka tills den börjar mjukna. Strö över salviablad och lite salt. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt vinet och låt det ånga in. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta vitlöksklyftan.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan ner den i pannan med köttet.
Tillsätt olivolja, parmesanost och pecorino. Blanda noga. Servera pastan rykande het med lite överströdd persilja.