Kyckling med tomat, kapris och oliver

Kyckling med tomat, kapris och oliver
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Kyckling med tomat, kapris och oliver

16 ingredienser

1,5 h

Italiensk kycklingrätt med tomatsås, oliver och kapris. God och enkel bjudrätt.

Ingredienser

portioner
  • 1 liten kyckling
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 sardellfiléer
  • 12 gröna oliver utan kärnor
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk rosmarin, finhackad
  • 4 färska salviablad, strimlade
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 citron, färskpressad saft
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • en bit vitt bröd
  • färsk bladpersilja, finhackad, för att strö över portionerna

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 6 delar och lägg delarna på en arbetsyta.
  2. Finhacka vitlöken och sardellerna, hacka oliverna grovt.
  3. Häll hälften av olivoljan i en skål. Rör i rosmarin, salvia, vitlök, citronskal, salt och peppar. Gnid in kycklingbitarna med blandningen och låt den stå i kylskåp, i 30 minuter.
  4. Hetta upp resten av olivoljan i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om.
  5. Rör samman citronsaft med tomatpuré och vin och häll ner det i pannan. Sjud kycklingen i ca 25 minuter. Rör ner sardeller, kapris och oliver och låt alltsammans sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja, servera med kokt ris eller med en sallad och en skiva lantbröd.