Kyckling med tomat, kapris och oliver

6 röster
1,5 h
4

Italiensk kycklingrätt med tomatsås, oliver och kapris. God och enkel bjudrätt.

Visa mer
1,5 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 liten kyckling
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 sardellfiléer
  • 12 urkärnade gröna oliver
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 4 salviablad, strimlade
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 citron, färskpressad saft
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • en bit vitt bröd
  • finhackad bladpersilja för att strö över portionerna

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 6 delar och lägg delarna på en arbetsyta.
  2. Finhacka vitlöken och sardellerna, hacka oliverna grovt.
  3. Häll hälften av olivoljan i en skål. Rör i rosmarin, salvia, vitlök, citronskal, salt och peppar. Gnid in kycklingbitarna med blandningen och låt den stå i kylskåp, i 30 minuter.
  4. Hetta upp resten av olivoljan i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om.
  5. Rör samman citronsaft med tomatpuré och vin och häll ner det i pannan. Sjud kycklingen i ca 25 minuter. Rör ner sardeller, kapris och oliver och låt alltsammans sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja, servera med kokt ris eller med en sallad och en skiva lantbröd.
28 augusti 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept