Italiensk kycklinggryta

78 röster
35 min
4

Smakrik kycklinggryta med sardeller, tomat, kapris och oliver. Passar lika bra som bjudrätt som i matlådan.

Visa mer
35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 8-10 sardellfiléer i olja
  • 4 msk olivolja
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • 1-2 torkad peperoncino (chilifrukt)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk oregano
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 15 urkärnade oliver, gärna både gröna och svarta
  • 2 msk kapris
  • bladpersilja, att strö över portionerna
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka lök och sardeller.
  2. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
  3. Hetta upp hälften av olivoljan (2 msk) i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna hastigt runt om så att de får fin färg, lyft sedan över dem till ett fat.
  4. Värm resten av olivoljan i samma stekpanna och fräs löken sakta tillsammans med sardellerna och peperoncinon, utan att de får färg. Ta upp och kasta peperoncinon.
  5. Lägg tillbaka kycklingen i pannan, häll i vin och låt det ånga in. Tillsätt sedan oregano, körsbärstomater, tomatpuré, oliver och kapris.
  6. Sjud kycklingen i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över persilja och servera kycklinggrytan med ris, pasta eller en skiva gott lantbröd att doppa och ta upp den goda såsen med.

Laddar fler recept...