300 g fryst oxfilé, putsad och tunnskivad (be butiken skiva köttet så att det blir riktigt tunt)
0,5 dl pinjenötter
12 körsbärstomater (gärna blandade färger)
2 stjälkar stjälkselleri (av de späda stjälkarna i mitten)
1 salladslök
5 msk olivolja (2+3 msk)
1 msk balsamvinäger
2 msk citronsaft, färskpressad
0,5 dl parmesanost, hyvlad
salt
flingsalt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så att det inte bränner.
Dela tomaterna och peta ur kärnorna, skär dem sedan i små bitar. Strimla selleri och lök tunt.
Blanda tomater, selleri och lök med olivolja (2 msk), balsamvinäger och salt. Smaka av.
Rör ihop citronsaft och olja i liten skål, smaka av med lite salt.
Täck hela ytan på ett fat med köttet. Droppa över citron- och oljeblandning, strö över lite flingsalt. Lägg grönsaks- och lökmixen i mitten och toppa ev. med en sellerivippa. Strö över parmesanflagor, pinjenötter och nymalen svartpeppar. Servera med lantbröd eller grissini (brödpinnar).