Bresaolarullar fyllda med örtricotta

koket.se
Bresaolarullar fyllda med örtricotta
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Bresaolarullar fyllda med örtricotta

11 ingredienser

15 m

Enkelt tilltugg med bresaola fylld med ricotta, spenat och basilika. Pinjenötter gör rullarna härligt knapriga.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 150 g bresaola (se till att få mjuka formbara skivor)
  • 150 g färsk spenat grovt strimlad (eller rucola)
  • 40 g pinjenötter
  • 200 g ricotta
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tunna band av purjolök eller gräslöksstrån alt. hushållssnöre
  • ev små inlagda marinerade kronärtskockor
  • ev pain riche, i rostade skivor

Gör så här

  1. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs spenaten och basilikan i ca en minut.
  2. Lägg blandningen i en skål.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna och blanda dem med spenat och basilika.
  4. Låt fyllningen kallna och rör sedan i ricottaost, parmesanost och ev. några droppar olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg bresaolaskivorna på en arbetsyta. Fördela fyllningen på skivorna och rulla ihop. Knyt om med tunna band av purjolök skuren på längden, eller med ett gräslöksstrå alt. hushållssnöre.
  6. Strö över lite finhackade pinjenötter. Servera gärna med inlagda marinerade kronärtskockor och rostade skivor pain riche.