150 g bresaola (se till att få mjuka formbara skivor)
150 g färsk spenat grovt strimlad (eller rucola)
40 g pinjenötter
200 g ricotta
0,5 dl parmesanost, riven
olivolja
salt
svartpeppar
tunna band av purjolök eller gräslöksstrån alt. hushållssnöre
ev små inlagda marinerade kronärtskockor
ev pain riche, i rostade skivor
Gör så här
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs spenaten och basilikan i ca en minut.
Lägg blandningen i en skål.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna och blanda dem med spenat och basilika.
Låt fyllningen kallna och rör sedan i ricottaost, parmesanost och ev. några droppar olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Lägg bresaolaskivorna på en arbetsyta. Fördela fyllningen på skivorna och rulla ihop. Knyt om med tunna band av purjolök skuren på längden, eller med ett gräslöksstrå alt. hushållssnöre.
Strö över lite finhackade pinjenötter. Servera gärna med inlagda marinerade kronärtskockor och rostade skivor pain riche.