Tunnbrödsrulle med stekt strömming och persiljemos

2 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt mjukt tunnbröd (stora)

Persiljemos

  • 600 g potatis
  • 1 kruka persilja
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Stekt strömming

  • 4 strömmingsfiléer
  • 1 ägg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 rödlök
  • rostad lök
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skiva löken tunt och hacka persiljan fint.
  3. Klipp av ryggfenan på strömmingen och förbered paneringen. Vänd runt varje strömming först i vetemjöl, sedan uppvispad ägg och avslutningsvis grahamsmjöl.
  4. När potatisen kokat klart, krossa potatisen tillsammans med rumsvarmt smör och mjölk. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek strömmingen i smör tills den får en gyllene yta. Servera i tunnbröd med persiljemos, tunt skivad rödlök samt rostad lök.
1 juli 2013

Fler goda recept