Trattkantarellsoppa med toast

13 röster
25 min
4

Mustig och värmande trattkantarellsoppa med varm toast.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g trattkantareller
  • 75 g smör
  • 1 l hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2 msk plockad timjan
  • 4 skivor bröd
  • 75 g riven ost
  • 0,5 dl creme fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs löken tillsammans med svampen i smör i en stor kastrull.
  2. När den fräst klart, lyft bort ca en sjättedel av svampen i grytan och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt buljongen, grädden och timjan och låt soppan koka i cirka 10 minuter.
  4. Sätt på ugnen, cirka 220 grader, skär bort kanterna på brödet.
  5. Smeta ut ett lager crème fraiche på brödet, lägg den stekta svampen och löken på och
    toppa med ost. 
  6. Ställ in i ugnen i tills de fått en gyllene färg.
  7. Ta soppan från spisen och mixa den till önskad konsistens i mixer eller med stavmixer.
  8. Servera soppan tillsammans med den nygräddade toasten!
15 oktober 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept