Råstekt brysselkål med mandel

0 röster
20 min
4

Råstekt brysselkål med mandel, curry och aprikos.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g brysselkål i klyftor
  • 50 g skalad mandel
  • 100 g torkade aprikoser i mindre bitar
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, tunt skivad
  • 0,5 citron, saften
  • smör till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Bryn smöret i stekpannan, tillsätt kålen och stek den gyllene och mör i smöret, smaka av
    med salt.
  2. Tillsätt lök och vitlök samt mandel och stek ytterligare någon minut, tillsätt curry och aprikoser
    och vänd nu hastigt runt pannan några gånger.
  3. Smaka av med citronsaft och salt, servera som tillbehör eller som vegetariskt alternativ.
8 oktober 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept