Råraka med rökt lax

Råraka med rökt lax
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Råraka med rökt lax

61

9 ingredienser

20 min

Råraka med rökt lax och crème fraiche. Denna enkla rätt får vardagen att känns lite lyxigare.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g potatis fast, och skalad
  • 2 dl crème fraîche
  • 400 g rökt lax
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • olja
  • smör
  • salt
  • dill, plockad

Gör så här

  1. Riv den skalade potatisen grovt. Krama ur lite av vätskan, inte allt.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, välj en panna som passar den storleken du vill ha på rårakan.
  3. Tillsätt potatis, stek en i taget. Platta ut med stekspade så den är jämntjock.
  4. Stek på medelhög värme i ca 4 min per sida, den ska bli krispig på ytan.
  5. Krydda försiktigt med salt.
  6. Hacka löken fint och plocka några kvistar dill. Skär klyftor av citronen.
  7. Servera med creme fraiche, rödlök, rökt lax och en citronklyfta.