Pasta med julskinka och brysselkål

26 röster
15 min
4
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g tagliatelle
  • 400 g skinka (använd gärna överbliven julskinka)
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g brysselkål
  • En kruka färsk timjan

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Hacka vitlöken och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg.
  3. Tärna skinka och skär brysselkålen i bitar.
  4. Fräs brysselkålen tillsammans med vitlöken.
  5. Tillsätt skinkan och fräs i några minuter.
  6. Tillsätt crème fraiche och riv över citronskal.
  7. Häll av pastan och blanda ner den i stekpannan tillsammans med såsen.
  8. Toppa med hackad timjan.
22 december 2012

Fler goda recept