Minispett med stekta chorizoslantar, champinjoner och syltlök

koket.se
Minispett
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Minispett med stekta chorizoslantar, champinjoner och syltlök

13 ingredienser

Snabblagade grillspett med chorizo och syltlök som tillsammans med färska örter blir en kul och god vardagsmiddag.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 champinjoner
  • 4 korvar med smak av cayennepeppar
  • 12 syltlökar
  • 1 1 röd paprika
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 2 dl couscous
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron (saft och rivet skal)
  • olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blötlägg grillspetten.
  2. Koka couscous.
  3. Dela champinjonerna i fyra bitar, skär korven i slantar och spetsa på grillspetten tillsammans med syltlöken.
  4. Skär aubergine, paprika och zucchini i mindre tärningar.
  5. Stek aubergine, paprika och zucchini i olja, salta och peppra.
  6. Blanda ner couscousen när grönsakerna mjuknat och börjar få färg.
  7. Lägg i citronskal och citronsaft, samt strimlad basilka och persilja.
  8. Avsluta med lite olivolja.
  9. Grilla spetten på grillen och servera tillsammans med salladen.