Minispett med stekta chorizoslantar, champinjoner och syltlök

Spela video Minispett
Foto: TV4

Snabblagade grillspett med chorizo och syltlök som tillsammans med färska örter blir en kul och god vardagsmiddag.

18 juni 2013
4

Du behöver

  • 12 champinjoner
  • 4 korvar med smak av cayenne
  • 12 syltlökar
  • 1 1 röd paprika
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 2 dl couscous
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron (saft och rivet skal)
  • olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blötlägg grillspetten.
  2. Koka couscous.
  3. Dela champinjonerna i fyra bitar, skär korven i slantar och spetsa på grillspetten tillsammans med syltlöken.
  4. Skär aubergine, paprika och zucchini i mindre tärningar.
  5. Stek aubergine, paprika och zucchini i olja, salta och peppra.
  6. Blanda ner couscousen när grönsakerna mjuknat och börjar få färg.
  7. Lägg i citronskal och citronsaft, samt strimlad basilka och persilja.
  8. Avsluta med lite olivolja.
  9. Grilla spetten på grillen och servera tillsammans med salladen.
Kommentera receptet

Fler goda recept