Lisa Lemkes sillsallad

20 min + 1 dygn
10 - 12
Spela video Lisa Lemkes sillsallad
Foto: TV4

Sillsallad med rödbetor, potatis, äpple och ättiksgurka är ett riktigt gott inslag på julbordet. Enkel att göra är den också.

22 december 2014
20 min + 1 dygn
10 - 12

Du behöver

  • 2 ursaltade sillfiléer
  • 6-8 hela inlagda rödbetor
  • 1 hel ättiksgurka
  • 3 kokta potatisar
  • 2 äpplen, ex Ingrid Marie
  • 2-2,5 dl spad från de inlagda rödbetorna
  • 1 gul lök
  • salt och vitpeppar
  • kokt ägg, till servering

Gör så här

  1. Hacka lök, ättiksgurka, rödbetor och sill fint. Kärna ur äpplena och skär dem och potatisen i riktigt små, fina tärningar.
  2. Blanda samman allt ordentligt med rödbetsspadet. Smaka av med salt och vitpeppar och lägg i en stor plastburk med tillhörande lock.
  3. Låt stå i kylskåp i minst 1 dygn, rör gärna om någon gång under tiden. Smaka av sillsalladen igen och dekorera eventuellt med hackat, kokt ägg vid servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept