Kalvstek med sparrissallad

koket.se
Kalvstek med sparrissallad
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Kalvstek med sparrissallad

13 ingredienser

Kalvstek med sparrissallad och gremolatapotatis, potatissallad med smak av persilja, vilök och citron.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g kalvstek
  • 16 gröna sparrisar
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 citroner
  • 2 dl plockade persiljeblad
  • 4 klyftor vitlök
  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 100 g smör
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Putsa till kalvsteken och ta bort alla senor men behåll fettet.
  2. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Stek den runt om hela i en varm stekpanna i både smör och olja.
  4. När hela steken fått yta får den gå klart ugnen. 100 grader i ca 1,5 timmar.
  5. När steken är 60 grader i mitten är den klar att ta ut. Låt sedan steken vila på skärbrädan innan den skärs upp.
  6. Koka potatisen i saltat vatten.
  7. Skär bort bottenändarna på sparrisen och dela ner den i mindre delar.
  8. Hacka vitlök och persilja fint och blanda med rivet citronskal så är gremolatan klar. Skiva schalottenlöken i tunna ringar och stek sparrisen på hög värme i olja.
  9. Slå upp sparrisen i en skål och toppa med löken och saften från en citron.
  10. Häll av vattnet från potatisen, lägg tillbaka i kastrullen och tillsätt smöret. Låt smöret smälta och blanda ner gremolatan, sväng runt så allt blandas.