Kalljästa bröd med kesoröra

16 röster
20 st
20 st

Du behöver

Kalljäst bröd

  • 1150 g vetemjöl
  • 7 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 20 g salt
  • Sesamfrön att toppa med

Kesoröra

  • 2 dl keso
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 30 g rökt bog

Gör så här

  1. Kalljästa bröd
    Smula jäst och rör ut i vattnet.
  2. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop ordentligt, tillsätt salt mot slutet. Låt degen jäsa i kylskåp i 12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 300 grader.
  4. Baka ut degen i små runda bullar, pensla på vatten och strö över sesamfrön. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter.
  5. Sänk ugnsvärmen till 230 grader och grädda sedan bröden i ca 8-10 minuter.
  6. Kesoröra
    Riv pepparroten, hacka gräslöken och finstrimla bogen.
  7. Tillsätt ingredienserna i keson, blanda väl. Servera bröden med kesoröran.
12 november 2012

Fler goda recept