Bönbiffar med yoghurtsås och kålsallad

Bönbiffar med yoghurtsås och kålsallad
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Bönbiffar med yoghurtsås och kålsallad

22 ingredienser

25 min

Enkla bönbiffar gjorda på kikärtor och mandelmjöl. Serveras med fräsch yoghurtsås med grillad paprika samt en rödkålssallad med citron. LCHF!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, rivet skal från
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 0,5 tsk sesamolja
  • olja, att steka i

yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt (eller turkisk yoghurt)
  • 1 grillad paprika (köp färdig)
  • 0,5 kruka färsk bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Kålsallad

  • 300 g rödkål (eller vitkål)
  • 0,5 kruka färsk bladpersilja
  • 1 citron, saft från
  • 1 msk matyoghurt
  • 0,5 msk dijonsenap
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa samman alla ingredienser till bönbiffarna, smaka av med salt och peppar och låt stå i ca 10 minuter.
  2. Hacka paprika och persilja till såsen mycket fint. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla kålen och hacka persiljan. Rör samman yoghurt, citron och senap till en dressing och sväng runt salladen med denna. Smaka av med flingsalt.
  4. Forma och stek biffarna i rikligt med olja på varje sida. Servera med sås och sallad.