Tomat- och saffranssoppa

Tomat- och saffranssoppa
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Tomat- och saffranssoppa

11 ingredienser

20 min

Tomat- och saffranssoppa med linser och surdegsrågbröd.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 tomater, tärnad
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 förp saffran
  • 1 apelsin, saften
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 förp färdigkokta röda linser
  • 0,5 ask solrosskott
  • 0,5 surdegsbröd (gärna surdegsrågbröd)
  • salt
  • matolja, att fräsa i

Gör så här

  1. Fräs vitlök och gul lök mjuka i en kastrull.
  2. Häll i saffran, tomat och apelsinsaft.
  3. Låt puttra nån minut och tillsätt tomatjuicen.
  4. Koka tomaterna mosiga och tillsätt ev lite vatten om soppan blir för tjock.
  5. Smaksätt med salt.
  6. Lägg linserna i en djup tallrik, häll på soppan och toppa med solrosskott och en skiva bröd.