Svartpepparbakad kassler

40 röster
4
Svartpepparbakad kassler
Foto: TV4

Svartpepparbakad kassler med potatis, olivolja, keso och gröna ärtor.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kassler
  • 8 potatisar, kokta
  • svartpeppar, nymalen
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 dl frysta ärtor
  • cheddarost, liten bit
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 knippe färsk timjan, skuren
  • smör, att steka i
  • salt, att smaksätta med
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ta bort nätet från kasslern.
  2. Gnid in kasslern i lite olivolja och krossad svartpeppar.
  3. Värm kasslern i ugn på 175 grader, det tar ca 15 min.
  4. Skiva kokt potatis och stek gyllenbrun i smör.
  5. Tillsätt ärtorna, timjan och 2 msk olivolja, salta.
  6. Blanda keso, citronsaft, citronskal, svartpeppar och 1 msk olivolja.
  7. Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, skiva upp kasslern och lägg ovanpå.
  8. Toppa med keso, hyvlad ost och färsk skuren timjan.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...