Svartpepparbakad kassler

koket.se
Svartpepparbakad kassler
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Svartpepparbakad kassler

11 ingredienser

Svartpepparbakad kassler med potatis, olivolja, keso och gröna ärtor.

Se fler recept från Mitt kök

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kassler
  • 8 potatisar, kokta
  • svartpeppar, nymalen
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 dl frysta ärtor
  • cheddarost (liten bit)
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 knippe färsk timjan, skuren
  • smör, att steka i
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Ta bort nätet från kasslern.
  2. Gnid in kasslern i lite olivolja och krossad svartpeppar.
  3. Värm kasslern i ugn på 175 grader, det tar ca 15 min.
  4. Skiva kokt potatis och stek gyllenbrun i smör.
  5. Tillsätt ärtorna, timjan och 2 msk olivolja, salta.
  6. Blanda keso, citronsaft, citronskal, svartpeppar och 1 msk olivolja.
  7. Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, skiva upp kasslern och lägg ovanpå.
  8. Toppa med keso, hyvlad ost och färsk skuren timjan.