Svartpepparbakad kassler

38 röster
4

Svartpepparbakad kassler med potatis, olivolja, keso och gröna ärtor.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kassler
  • 8 kokta potatisar
  • svartpeppar från kvarn
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl keso
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • liten bit cheddarost
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 knippe färsk timjan, skuren
  • smör att steka i
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Ta bort nätet från kasslern.
  2. Gnid in kasslern i lite olivolja och krossad svartpeppar.
  3. Värm kasslern i ugn på 175 grader, det tar ca 15 min.
  4. Skiva kokt potatis och stek gyllenbrun i smör.
  5. Tillsätt ärtorna, timjan och 2 msk olivolja, salta.
  6. Blanda keso, citronsaft, citronskal, svartpeppar och 1 msk olivolja.
  7. Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, skiva upp kasslern och lägg ovanpå.
  8. Toppa med keso, hyvlad ost och färsk skuren timjan.
6 februari 2012
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept