Surdegsmacka med ägg och chorizo

Surdegsmacka med ägg och chorizo
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Surdegsmacka med ägg och chorizo

11 ingredienser

25 min

God och matig macka på surdegsbröd med chorizo, vitlöksmarinerade champinjoner, stekt ägg och majonnäs.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 8 chorizokorvar
  • 8 champinjoner
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 knippe persilja, skuren
  • 8 salladsblad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • smör, att steka i
  • salt

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna tunt och marinera dem i olja, vinäger, vitlök, persilja och salt.
  2. Stek chorizo i smör.
  3. Använd lite av det stekta chorizosmöret till att smaksätta majonnäsen med. Salta.
  4. Stek två gårdsägg i samma stekpanna som korven. Salta.
  5. Skär en skiva av brödet. Vänd runt några salladsblad i majon och lägg dem på brödskivan.
  6. Lägg chorizon och champinjonerna ovanpå.
  7. Toppa med de stekta äggen och lite mer majonnäs.