Surdegsmacka med ägg och chorizo

4 röster
25 min
4

God och matig macka på surdegsbröd med chorizo, vitlöksmarinerade champinjoner, stekt ägg och majonnäs.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 stora skivor surdegsbröd
  • 8 chorizokorvar
  • 8 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippe persilja, skuren
  • 8 salladsblad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • smör att steka i
  • salt

Gör så här

  1. Skiva champinjonerna tunt och marinera dem i olja, vinäger, vitlök, persilja och salt.
  2. Stek chorizo i smör.
  3. Använd lite av det stekta chorizosmöret till att smaksätta majonnäsen med. Salta.
  4. Stek två gårdsägg i samma stekpanna som korven. Salta.
  5. Skär en skiva av brödet. Vänd runt några salladsblad i majon och lägg dem på brödskivan.
  6. Lägg chorizon och champinjonerna ovanpå.
  7. Toppa med de stekta äggen och lite mer majonnäs.
6 februari 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept