Plockade bbq ribs

Plockade bbq ribs
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Plockade bbq ribs

13 ingredienser

Plockade bbq-ribs med jalapeños och mosad avokado.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg färdigkokta ribs
  • 1,5 dl bbq glaze, färdig på flaska
  • 1 gul lök, skuren i ringar
  • 4 hela jalapeños, inlagda och skurna i skivor
  • 2 avokador
  • 1 tomat, tärnad
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1 knippe koriander
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 dl rostad lök
  • salt, att smaksätta med
  • smör, att steka i
  • 8 korvbröd

Gör så här

  1. Plocka ribs köttet från benen i mindre bitar.
  2. Stek köttet lite knaprigt i smör och tillsätt lökringarna och jalapenos.
  3. Mosa avocadon, riv i vitlöken, tillsätt grovt hackad koriander och blanda ner tomattärningarna.
  4. Smaksätt med salt och limesaft. Precis innan den serveras - blanda i den rostade löken.
  5. Värm korvbröden i torr stekpanna.
  6. Fyll dem med bbq köttet och den mosade avocadoröran.