Isterband med gräddstuvade jordärtskockor

Isterband med gräddstuvade jordärtskockor
Foto: TV4

Isterband med gräddstuvade jordärtskockor, stekt äpple och rödbetsgroddar. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök


6 mars 2012
4

Du behöver

  • 4 st isterband
  • 12 st jordärtskockor, skalade
  • 2 dl grädde
  • 1 st äpple, tunt skivat
  • 2 st rödlökar, tunt skivade
  • 1 ask rödbetsgroddar
  • 1 ask vitlöksgroddar
  • 0,5 st citron, saften
  • salt
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Koka jordärtskockorna mjuka i vatten.
  2. Snitta och stek isterbanden gyllenbruna i smör tillammans med äppleklyftorna.
  3. Häll av vattnet på jordärtskockorna och dela dem i bitar.
  4. Koka upp grädden och lägg i jordärtskockorna, smaksätt med salt och lite citronsaft.
  5. Blanda rödlöksskivorna med de stekta äppleklyftorna.
  6. Lägg upp isterbanden på ett fat, toppa med rödlök, äpple och groddar.
  7. Servera de gräddstuvade jordärtskockorna till.
Kommentera receptet

Fler goda recept